Bem-Bir-Sen İETT Şubesi
 Bem-Bir-Sen Van Şubesi
 Bem-Bir-Sen İstanbul 7 nolu Şubesi
 Turkiye Buyuk Millet Meclisi
 T.C. Cumhurbaşkanlığı
 T.C. Başbakanlık
 Bayındırlık Bakanlığı
 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
 Orman Bakanlığı
 Sağlık Bakanlığı
 Milli Savunma Bakanlığı
 İçişleri Bakanlığı
 Milli Eğitim Bakanlığı
 Maliye Bakanlığı
 Dışişleri Bakanlığı
 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
 Kültür Bakanlığı
1.4936 1.5008
1.9252 1.9345
Döviz Kurları Merkez Bankasından alınmıştır.
HTT BİLGİSAYAR LTD. ŞTİ.

BEM-BİR-SEN HEYETİ SAYIŞTAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ…


Şube:
Eklenme Tarihi:2 Şubat 2010, Salı
Haberin Okunma Sayısı:
1556

BEM-BİR-SEN HEYETİ SAYIŞTAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ…

 

SAYIŞTAY BAŞKANI AKYEL,

 

“ DURUMUN FARKINDAYIZ, KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ”

 

“ZİMMET SORUNU MECLİS’İN YAPACAĞI YASAL DÜZENLEMEYLE ÇÖZÜLÜR”

 

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”


 

Genel Başkanımız Mürsel Turbay ile Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Medeni Sevinç, Sayıştay denetçilerinin sosyal denge sözleşmesi imzalayan bazı belediyelere zimmet çıkarmasıyla ilgili olarak Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel ile görüştüler.

 

Sosyal denge sözleşmeleri nedeniyle belediyelere zimmet çıkartılmasının yasal olmadığını ifade eden Genel Başkanımız Mürsel Turbay, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen durumlar dışında kamu görevlilerine herhangi bir ad altında ödeme yapılması halinde kamu zararının ortaya çıkacağı belirtilen 1994 yılında Sayıştay Genel Kurulu’nda alınan kararın, Anayasa’nın 90. maddesinde yapılan değişiklikle beraber geçerliliğini yitirdiğini belirtti.

 

1994 yılından sonra Sayıştay Başkanlığı’nın her hangi bir güncelleme yapmadan uygulamalarına devam etmesinin sorunun temel kaynağını oluşturduğunu dile getiren Mürsel Turbay, sosyal denge sözleşmelerinin Anayasa’ya, Uluslararası Sözleşmelere ve Yargı kararlarına uygun olarak yapıldığını söyledi.

 

Turbay konuşmasında şunları kaydetti, “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 84. maddesinin son paragrafında yer alan, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda bu Kanun hükümlerine aykırılık bulunması durumunda bu Kanun hükümleri uygulanır” hükmü gereğince yapılan işlemin, Devlet Memurları Kanunu’na aykırılık teşkil etmediği ortadadır. Yine Anayasanın 90. maddesinin son fıkrasında ''Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası antlaşmalar kanun hükmündedir” denilmektedir. Bu konuda Türkiye’nin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile yaptığı antlaşmalar mevcut. ILO 87 No’lu Sözleşme (Sendika Özgürlüğüne ve Örgütlenme Hakkının Korunmasına İlişkin Sözleşme), 98 No’lu Sözleşme (Teşkilatlanma ve Toplu Sözleşme Hakkı Prensiplerinin Uygulanmasına İlişkin Sözleşme) ve 151 No’lu Sözleşme (Kamu Hizmetinde Örgütlenme Hakkının Korunması ve İstihdam Koşullarının Belirlenmesi Yöntemlerine İlişkin Sözleşme) uyarınca, belediyelerde yapılan sosyal denge sözleşmelerine yasal dayanak sağlanıyor.  Ulusal ya da uluslararası tüm koşullar sosyal denge sözleşmesi imzalamamıza olanak sağlıyorken Sayıştay Başkanlığı’nın kendini güncellemeyerek, halen 1994 yılında alınan bir kararla hareket etmesi yerel yönetimleri ve yerel yönetim çalışanlarını mağdur etmektedir. Temennimiz odur ki bu durum bir an önce düzeltilerek zimmet uygulamasına bir son verilir.”

 

Sayıştay Başkanı Dr. Recayi Akyel ise durumun farkında olduklarını ve hiç kimseyi mağdur etmek istemediklerini ifade ederek yasal düzenlemenin TBMM tarafından yapılarak farklı değerlendirmelerin bertaraf edilebileceğini söyledi. Bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Dr. Akyel, kendilerinin de bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

 

 

 
Arkadaşımın E-Posta Adresi    
[GERİ DÖN]
 SON 20 HABER Okunma Sayısı EKLENME TARİHİ
  • GÜRKAN ALPER HATAY İFTAR PROGRAMINA KATILDI
  • 526 Eylül 2010, Pazartesi
  • MEMUR-SEN, BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE BİRLİKTE BİR KEZ DAHA EVET DEDİ
  • 686 Eylül 2010, Pazartesi
  • KOCAELİLİ ÜYELERİMİZ GELENEKSEL İFTARDA BULUŞTU
  • 566 Eylül 2010, Pazartesi
  • KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN
  • 685 Eylül 2010, Pazar
  • BEM-BİR-SEN AĞUSTOS AYI AÇLIK-YOKSULLUK RAKAMLARINI AÇIKLADI
  • 1085 Eylül 2010, Pazar
  • VAN ŞUBEMİZDEN GENEL SEKRETER’E ZİYARET
  • 764 Eylül 2010, Cumartesi
  • TURBAY NİĞDE’DE REFERANDUMA EVET DEDİ
  • 5203 Eylül 2010, Cuma
  • KARSLI MANİSA TURGUTLU İFTAR PROGRAMINA KATILDI
  • 2682 Eylül 2010, Perşembe
  • ZABITA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 184. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
  • 4842 Eylül 2010, Perşembe
  • GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ
  • 30401 Eylül 2010, Çarşamba
  • SEVİNÇ BİNGÖL İFTAR PROGRAMINA KATILDI
  • 1921 Eylül 2010, Çarşamba
  • BEM-BİR-SEN İLE TBB, EĞİTİM ÇALIŞMASI İÇİN PROTOKOL İMZALADI
  • 6281 Eylül 2010, Çarşamba
  • 2010 YILI TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİ BASIN TOPLANTISI İLE DEĞERLENDİRİLDİ
  • 66431 Ağustos 2010, Salı
  • SEVİNÇ VAN İFTAR PROGRAMINA KATILDI
  • 20831 Ağustos 2010, Salı
  • 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN
  • 11230 Ağustos 2010, Pazartesi
  • TOPLU GÖRÜŞMELER SONA ERDİ, ENDÜŞÜK DERECELİ MEMURA %18 ZAM
  • 202429 Ağustos 2010, Pazar
  • UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE GÖREVDE YÜKSELME SINAVI HAZIRLIK EĞİTİMİ
  • 127227 Ağustos 2010, Cuma
  • KARSLI ERZURUM İFTAR PROGRAMINA KATILDI
  • 30027 Ağustos 2010, Cuma
  • ANKARA 1 NOLU ŞUBE İFTAR PROGRAMI
  • 33226 Ağustos 2010, Perşembe
  • SEVİNÇ ISPARTA YALVAÇ İFTAR PROGRAMINA KATILDI
  • 30826 Ağustos 2010, Perşembe
    Copyright © 2007 HTTGRUP